I torsdags var det Thanksgiving day, i all fall i USA, och aven jag firade Turkey day. Inte for att det firas i Kina utan for att jag jobbar pa en Internationell skola (med rika, generosa toppar som bjod alla foreign teachers pa Thanksgiving middag). Forst firade jag lite med barnen med pyssel, dekorerade kakor, harmade kalkoner och sjong en sang.
(Melodi: Broder Jakob)
I eat turkey. I eat turkey.
Yes, I do. Yes, I do.
Turkey in my tummy.
Yummy, yummy, yummy.
Good for me. Good for me.

Min forberedelse infor pysslet.

Resultatet. Min och "mina" tio barns kalkoner.
 
Pa kvallen at vi alltsa middag tillsammans med de andra utlandska lararna pa skolan (alltsa inte bara vi larare fran kindergarten utan aven fran primary school, middle school och high school), mannen som ar ansvarig for alla foreign teachers och det hogsta honset pa skolan. Det var forsta Thanksgiving middagen inte bara for mig utan for manga av oss. En tradionell Thanksgiving middag serverades i form av; fantastisk god kalkon och skinka med stuffing, potatismos, tranbarssylt och en del annat gott. Till detta fick vi ocksa ett mer modernt, amerikanskt inslag i form av pommes frites och ett kinesiskt inslag i form av friterat ris och nudlar. Till maten drack vi rott vin och baijiu (kinesiskt risvin).

Efterat serverades chokladtarta och appelpaj och lite senare kom ytterligare en stor, helt fantastiskt god tarta som en kvinna i ledningen bjod pa eftersom det var hennes fodelsedag. Vi blev ocksa erbjudna glass, jordgubbsglass eller gront te-glass. Som lillasyster till en glasstokig var jag ju tvungen att vara lite vaghalsig och testa nat nytt, ovanligt. Jag gjorde ratt val. Det var en annorlunda smak pa glass, men det smakade verkligen te, och det smakade gott!
 
Nojd med kvallen och mitt forsta firande av denna hogtid gick jag till sangs med ett leende pa lapparna.