Nastan tva veckor har jag nu varit i Kunming och jag trivs battre och battre for var dag. De forsta dagarna var det jobbigt, ensam i en ny stad och en ny lagenhet. Flera ganger kom jag pa mig sjalv med att sakna nagot ”back home” och syfta pa nagot jag hade i Peking. T.ex. min stora sang. Min nuvarande sang ar en loftsang som ar bade hardare och smalare. Blir mycket klattrande upp och ner nar jag kommer pa att jag glomt vattenflaskan nere pa bordet, att jag behover min externa harddisk, att jag vill ha lite frukt, ska slacka lampan, behover en extra troja etc. Ar egentligen inte ett stort problem (utan ett sa kallat i-landsproblem) men de forsta dagarna nar jag kande mig vilsen och ensam var det jobbigt. Nu har jag vant mig vid min sang och trivs bra i mitt rum som ar dekorerat med teckningar, kort och foton hemifran.
 
Kunming, Yunnan, i sodra Kina kallas aven for ”Eternal Spring City”, da det ar varvader har aret runt. Min andra dag har var ganska kall, runt 3 grader, dagen efter var det 10-14grader och sedan dess har det varit 13-17 grader som varmast under dagen. (I alla fall enligt internet, har ingen egen termometer sa kan inte bekrafta det, men har ar definitivt harligt varvader.)
Jag planerar att stanna har och studera kinesiska till borjan av maj. Mandag-torsdag har jag lektion pa formiddagarna. Da jag just nu ar den anda som studerar med den organisationen jag ar har med har jag privatlektioner. Intensivt och jobbigt men otroligt larorikt! Pa eftermiddagarna traffar jag mina tva kinesiska language exchange partners. Vi gar igenom det jag gjorde pa lektionen, jag far hjalp med laxan, tranar uttal m.m. (Kinesiskan har fyra olika toner, och att hora skillnad pa dem och pa olika bokstaver som i mina oron later nastan likadana ar inte latt.) Min larare och mina kompisar forsoker hjalpa mig, men det ar svart. Nar de sager tva ord som for dem ar helt olika hor jag samma ord tva ganger. Det ar val som en kines sa, att det ar bara foreigners som gor de dar kopplingarna mellan tva helt olika ord. Kommer inte ihag vilka ord vi pratade om, men han hade aldrig tankt pa att de lat lika, for honom var det som sagt tva olika ord som inte alls var lika varandra, for mig lat de nastan identiska.. Efter att jag och mina language exchange partners har pratat om vad jag lart mig under dagen pratar vi pa engelska om massa olika saker, saklart bl.a. om Kina och Sverige. Vi har spelat spel, varit ute och promenerat, besokt universitet, bibliotek och ett museum.
Jag ar ledig pa fredagar och helgerna. De tva helgerna jag har varit i Kunming hittills har jag varit ute och atit med kompisar jag traffat har och vanner som varit pa genomresa, spenderat en hel del tid i en park och besokt ett tempel. Framover har jag val planer pa att se mig mer omkring i och runt omkring Kunming, och resa inom provinsen. Nagra langre resor tror jag inte att jag har tid och ork till, utan det far bli i maj nar jag lamnat Kunming, innan jag flyger hem.
 
Kram fran Kina!